Цитати на Боб Марли

Неста Робърт Марли или известен на света като Боб Марли беше един от най-известните музиканти на своите времена. Роден на 6-ти Фебруари 1945 неговата кариера започва в група наречена Wailers през 1963-та.

Неговата музика много се повлиява от потапянето му в Растафарианството през 60-те години на 20-ти век. Набирайки популярност като изпълнител Боб Марли прави изключителни парчета, които слушаме и в днешни дни. Много от неговите думи често се виждат в социалните мрежи като статуси във Facebook, Twitter постове и др.

Чрез него и групата му Реге музиката набра популярност в целия свят с няколко поредни успешни албума, а също така броят растафари се покачва в световен мащаб.

За съжаление Боб Марли умира едва на 36 години от рак, но творчеството му остава завинаги. След смъртта му много други изпълнители, някои от които и негови роднини продължиха на популяризират музиката и религията му.

Ето и някои от най-популярните му фрази:

Когато една врата се затваря, друга се отваря.

— Боб Марли

Не съди, преди да погледнеш себе си. Не съди, ако не си готов за преценка.

— Боб Марли

Добрата страна на музиката е, че когато я усетиш не чустваш болка.

— Боб Марли

По-добре е да се бориш за свобода, отколкото цял живот да живееш като затвроник.

— Боб Марли

Не вярвай на хората, които си променят чувствата. Вярвай на тези, които остават със същите чувства дори и когато времената се менят.

— Боб Марли

Галерия:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Share